dimarts, 8 d’octubre de 2013

Els operadors amb els cercadors


Cerca múltiple amb l’asterisc (*) significa cerca tot el relacionat amb... Molt útil per afinar la teva cerca a un determinat àmbit local, un producte concret.


Cerca una expressió exacta amb les cometes (“”). Les cometes permeten trobar una paraula o conjunt de paraules exactes. Útil per cercar el nom d'una publicació, una pel·lícula o una citació molt concreta

Cercar un tipus de fitxer concret amb filetype:: retorna els arxius amb l’extensió que especifiquis. Consulta la llista completa dels tipus d'arxiu que Google pot indexar.Exclou una paraula amb el signe -. Algunes paraules poden tenir molts significats, alguns dels quals ens podem "distreure" del resultat de la cerca. Utilitza el signe - per excloure tots els resultats que incloguin la paraula que vols descartar.


 
 
Cerca un resultat o un altre amb OR. Quan escrius més d’un mot, els resultats de la cerca contenen totes els que has escrit. Per diferenciar-los i obtenir entrades que continguin cada mot per separat, combinats o alternats entre ells, utilitza OR, en majúscules, entre les dues expressions.Cercar paraules semblants o sinònims: ~ El signe titlla et permet buscar paraules similars o relacionades amb un tema concret.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada