dimarts, 29 d’octubre de 2013

Propietat intel·lectual

Qué és la propietat intel·lectual?
La propietat intel·lectual és el dret inherent que es té sobre les obres fruit de l'engyni la intel·ligència; ja siguin literàries, artístiques o científiques. És una propietat una mica especial, ja que a diferència de les coses que s'acostumen a posseir, la propietat intel·lectual.

Diferents tipus:

Morals:

Patrimonials:

Font de la imatge:Paul Capewell  via flickr.

Copyleft vs Copyright.


-Què és Copyleft?es coneix com a un conjunt de llicències que poden aplicar-se a creacions informàtiques.-Què és Creative commons?Es el que permet utilitzar y compartir la creativitat amb el coneixement a traves de caracters gratuits.


-Què és Copyright? Es els drets de l'autor.
 No comercial: o es pot utilitzar l'obra ni els treballs derivats per a finalitats comercials.

Reconeixement: sempre que es reconegui l'autoria de l'obra, aquesta pot ser reproduïda, distribuïda i comunicada públicament.

Compartir::si s'altera o transforma l'obra, o se'n generen obres no derivades, han de quedar subjectes a la mateixa llicència que l'obra original.

Sense obresderivades: no es pot alterar, transformar o generar una obra derivada de l'obra original.dilluns, 28 d’octubre de 2013

Recomanacions de bons usos de internet.

Avui dia hi han moltíssims problemes d'internet com el cyberbulling, ja que la gent no té cura de les seves dades personals ni les seves fotos. Les penja a internet i xarxes socials sense donar-se conte de que en aquell moment que a penjat la foto a perdut tot el dret sobrer la foto, així que hi ha que tindre la privacitat de les xarxes que utilitzes ben configurades o el amics que només coneixes no aceptan gent que no coneixes.

dimarts, 22 d’octubre de 2013

Codi QR

Explicació què és un QR? 

 És una aplicació qué la pot utilitzar tothom amb l'ajuda d'un aparell móbil que tingui el lector de QR.

Utilitat QR exemples.

Emmagatzemar informació en un format mes pàctic, per exemple quan arribes a un monument per no tenir la informació escrita ,amb el  QR pots llegir tota la informació que han posat.

Com generar un QR?Aplicacions software 

Entran a la pagina de software de QR elegint el color que vulguis i la imatge que vols que surti , el descarregues al teu ordinador i despres ho penjes on vulguis.


Com interactuar amb QR? App necesaaries 

un lector de QR al mobil.

Penjar el teu Qr.

Grooming

dimarts, 8 d’octubre de 2013

Els operadors amb els cercadors


Cerca múltiple amb l’asterisc (*) significa cerca tot el relacionat amb... Molt útil per afinar la teva cerca a un determinat àmbit local, un producte concret.


Cerca una expressió exacta amb les cometes (“”). Les cometes permeten trobar una paraula o conjunt de paraules exactes. Útil per cercar el nom d'una publicació, una pel·lícula o una citació molt concreta

Cercar un tipus de fitxer concret amb filetype:: retorna els arxius amb l’extensió que especifiquis. Consulta la llista completa dels tipus d'arxiu que Google pot indexar.Exclou una paraula amb el signe -. Algunes paraules poden tenir molts significats, alguns dels quals ens podem "distreure" del resultat de la cerca. Utilitza el signe - per excloure tots els resultats que incloguin la paraula que vols descartar.


 
 
Cerca un resultat o un altre amb OR. Quan escrius més d’un mot, els resultats de la cerca contenen totes els que has escrit. Per diferenciar-los i obtenir entrades que continguin cada mot per separat, combinats o alternats entre ells, utilitza OR, en majúscules, entre les dues expressions.Cercar paraules semblants o sinònims: ~ El signe titlla et permet buscar paraules similars o relacionades amb un tema concret.

dilluns, 7 d’octubre de 2013

Els Cercadors